Στυτική Δυσλειτουργία: 10 Μύθοι και Αλήθειες

Στυτική Δυσλειτουργία: 10 Μύθοι και Αλήθειες.  Πόσα γνωρίζετε για τη Στυτική Δυσλειτουργία;

1. Στους περισσότερους άνδρες δεν έχει εμφανιστεί ποτέ Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ).

ΜΥΘΟΣ: Στους περισσότερους άνδρες θα εμφανιστεί ΣΔ κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η ΣΔ είναι σύνηθης πάθηση ανάμεσα στους άνδρες, με ποσοστό εμφάνισης 52% σε ηλικίες 40-70.

2. Εάν η ΣΔ είναι επαναλαμβανόμενη, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

ΑΛΗΘΕΙΑ: Εάν η ΣΔ συμβαίνει σε ποσοστό πάνω από 50%, ή ακόμα κι αν προκαλεί ανυσυχία και απελπισία, ο άνδρας θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Η ΣΔ μπορεί να σχετίζεται με άλλες παθήσεις, όπως διαβήτη, στεφανιαία νόσο, υπέρταση και κατάθλιψη. Η εμφάνιση της ΣΔ μπορεί να είναι προάγγελος αυτών των παθήσεων.

3. Η ΣΔ είναι απλά ένα πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τη δύναμη της σκέψης. 

ΜΥΘΟΣ: Τα αίτια της ΣΔ μπορεί να είναι ψυχολογικά, βιολογικά και/ή ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Παρ' όλα αυτά, πιστεύεται ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων ΣΔ έχει να κάνει με βιολογικά αίτια.

4. Η δυσλειτουργία του νευρικού σύστηματος είναι η μοναδική αιτία που προκαλεί ανικανότητα απόκτησης στήσης στον άνδρα. 

ΜΥΘΟΣ: Η ακολουθία των συμβάντων που οδηγούν στη στύση περιλαμβάνουν νευρικές ώσεις που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και το πέος. Στη συνέχεια, εμπλέκονται οι μετέπειτα αποκρίσεις των σωματικών μυών, ινωδών ιστών, φλεβών και αρτηριών μέσα και κοντά στα συραγγώδη σώματα (σπογγώδη κυλυνδρικοί θάλαμοι μέσα στο πέος που γεμίζουν με αίμα και προκαλούν τη στύση).

5. Η ΣΔ μπορεί να σχετίζεται και με νεφρικές νόσους.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η νεφρική νόσος μπορεί να προκαλέσει χημικές αλλαγές στο σώμα. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες, την κυκλοφορία, τη νευρική και μυική λειτουργία, και τα επίπεδα ενέργειας, παράγοντες που με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα απόκτησης και διατήρησης στήσης στον άνδρα.

6. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ανδρών με διαβήτη αντιμετωπίζουν ΣΔ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα και τις αρτηρίες και να δυσκολέψει την απόκτηση στήσης. Η ΣΔ μπορεί να εμφανιστεί σε ποσοστό 50% ανάμεσα σε άνδρες που πάσχουν από διαβήτη. 

7. Λήψη συνταγογραφημένων φαρμάκων δεν ευθύνονται για τη ΣΔ.

ΜΥΘΟΣ: Υπάρχουν πάνω από 200 είδη φαρμάκων που δίνονται με συνταγή γιατρού που μπορεί να σχετίζονται με τη ΣΔ ή κάποιου άλλου είδους σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

8. Για τη ΣΔ που σχετίζεται με σωματικά αίτια, οι αγγειακές παθήσεις ευθύνονται στο μεγαλύτερο βαθμό υπαιτιότητας. 

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι αγγειακές παθήσεις επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτές οι παθήσεις περιλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον διαβητη και τη στεφανιαία νόσο. Οι αγγειακές παθήσεις εμποδίζουν την ομαλή ροή του αίματος στην καρδιά, τον εγκέφαλο, το πέος, τα κάτω άκρα και σε άλλα μέρη του σώματος.

9. Το χειρουργείο για την αφαίρεση καρκίνου του προστάτη μπορεί να οδηγήσει σε ΣΔ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με το χειρουργείο για την αφαίρεση καρκίνου του προστάτη μπορεί να προκύψει ΣΔ, αν και ο καρκίνος του προστάτη καθαυτός δεν προκαλεί ΣΔ. Είναι σημαντικό κατανοήσει κανείς ότι όλες οι σύγχρονες θεραπείες καρκίνου του προστάτη -- συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών ακτινοβολιών, ραδιενεργών κόκκων (Βραχυθεραπεία) και της θεραπείας με ορμόνες-- μπορούν να προκαλέσουν ΣΔ.

10. Η ΣΔ δεν σχετίζεται με το κάπνισμα, αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΜΥΘΟΣ: Όλες οι παραπάνω ουσίες μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και/ή να περιορίσουν τη ροή αίματος στο πέος, προκαλλώντας ΣΔ.Πηγή: Webmd

Σχετικά Προιόντα